torstai 26. syyskuuta 2013

Missä olet, Aadam?

Olemme käsittääkseni melko kattavasti kosketelleet homo erectus ihmisen tutkimusta.

Kaikesta olisi tietenkin paljon yksityiskohtaita aineistoa löydettävissä, teemoja olisi paljon, mutta kokonaisuuden hahmottamisen kannalta olemme nähneet jo yhtä ja toista.

Erinäisten kommenttien rivien välistä olen lukevinani, että kiinnostus alempaa kivikautta kohtaan jo hieman rakoilee, ja ajatukset ovat Aadamissa ja Eevassa.

Olisiko mielenkiintoa osallistua blogiin toisesta luomiskertomuksesta?

Teemana se olisi huomattavasti rankempi kuin luonnontieteellinen ensimmäinen kertomus. Aloittaisin sen osoittamalla, että mytologinen kertomus Eedenin Paratiisista pohjautuu Sumerista meille tunnettuun kertomukseen Ninhursag ja Enki. Vertaisimme näitä yksityiskohtaisesti toisiinsa ja koettaisimme keskustella Aadamin ja Eevan luomisesta eri näkökulmista.

Missä olet, Aadam? On juutalais-kristillisen ihmiskuvan ytimessä ja olennainen raamatullinen tausta apostoli Paavalin opetukselle Herrastamme Jeesuksesta Kristuksesta.

Minulle olisi niin arvokasta, jos voimme tutkia pyhän Raamatun kirjoituksia yhdessä, virtuaalisena raamattupiirinä. Monologi niin helposti jää ontuvan yksipuoliseksi.

Ymmärrän, että ehdottamani aihe ja työskentelytapa ei ole Suomessa kovin tuttu ja herättää jo kättelyssä kysymyksiä ja epäluulojakin. Joten mitä mieltä olette? Pistetäänkö rukkaset naulaan vai lähdetäänkö etsimään Aatamia ja Eevaa?

9 kommenttia:

  1. Toki lähden kuunteluoppilaaksi!
    Arvannet, ettei minulla ole juuri kommentoitavaa tähän aiheeseen, mutta innolla seuraan tapahtumia.
    Asia on todellakin erittäin mielenkiintoinen ja tässä ketjussa on esiintynyt suorastaan tarve tällaiselle keskustelulle.
    He, ketkä hyväksyvät luonnosta luettavan avoimen kirjan todellisiksi asioiksi havaintoineen ja tulkintoineen, eivät pelkää tiedon romahduttavan uskomistaan toisinkuin id- tai krea-piireissä.

    VastaaPoista
  2. Kiinnostava idea - nimenomaan Mikon opastamana. Nämä luonnontieteelliset syväluotauksetkin ovat olleet niin tärkeitä, että niitä polkujakin olisi kiintoisaa kulkea lisää. Näistä blogeista kertyy aikamoinen tietopaketti pureskeltavaksi vielä jälkeenpäinkin. Pidän kerberoksen asenteesta ja edellisestä lauseesta, jonka mukaan me hyväksymme luonnon avoimen kirjan havainnot, emmekä pelkää sen romahduttavan uskoamme. Tämä pelko estää monia kristittyjä kohtaamasta koskaan näitä kysymyksiä. No, ei heidän uskossaan välttämättä mitään vikaa ole, mutta Jumalan maailman tuntemus jää aika ohueksi.

    VastaaPoista
  3. Kiitos rohakisusta, Κέρβερος ja Eero de Himalayas!

    Missä sinä olet, Aadam? blogi on osoitteessa http://moletadam.blogspot.com/

    Pyydämme sille yhdessä Jumalan armollista siunausta ja Jumalan Pojan läsnäoloa Pyhässä Hengessä ja totuudessa. Amen

    Lähetän kutsun osallistua homo erectus blogin kirjoittajille, mutta kukin olkoon täysin vapaa lähteäkö mukaan.

    Tekstejähän voi kuka tahansa kommentoida nimellä tai anonyymisti, joten mukanaolo merkitsee vain sitä, että voit itse kirjoittaa myös päätekstejä.

    VastaaPoista
  4. Kyllähän tätä tutkimusmatkaa pitää seurata!

    VastaaPoista
  5. Seuraan mielelläni, sikäli kuin kerkiän. Joka tapauksessa hieno homma!

    VastaaPoista
  6. Kykyisen ihmiskunnan juuret kantavat Toban tulivuoren purkauksesta selvinneeseen pieneen ihmisryhmään, joka eli Afrikassa noin 70 000 vuotta sitten. Juha Valsteen kirjoista löytyy vähän tietoa tästä kuten myös Juhani Kakkurin, jotka molemmat ovat kirjoittaneet kiinnostavia tutkimuksia geologiasta ja paleontologiasta. Juha Valste on paleoantropologia ja Juhani Kakkuri on vulkanologi. DNA-tutkimuksen mukaan Eeva on elänyt Afrikassa juuri Toban purkauksen aikoihin ja Aatamin geenit viittaavat myös sinne suuntaan. Luulen, että Juhan ja Juhanin kirjoista löytyy lisää tietoa näistä DNA-tutkimuksista.

    VastaaPoista
  7. Nykyään alkaa tulla noita kirjoitusvirheitä. Mutta tarkoitan siis nykyisen ihmiskunnan. Juha Valsteelta on ilmestynyt kirja Ihmislajin synty, jossa käydään läpi nykyinen tietämys ihmisen evoluutiosta. Juhani Kakkuri on kirjoittanut kirjan tulivuorista, jossa on mainittu Toban tulivuoren purkaus. Häneltä on ilmestynyt myös kirja Muuttuva maa, jossa on myös käsitelty Toban aiheuttamaa ekokatastrofia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ollitapio ja kiitos kommenteistasi
      koetan kirjoittaa mainitsemastasi aiheesta tähän oman tekstin, jossa voimme jatkaa keskustelua nykyihmisen alkuperästä.

      Poista